Inhoud proefpaketten

Het proefpakket WIT bevat:

  • Chablis, William Fèvre
    Elegante wijn met florale aroma’s, frisse citrus, wit fruit en veel mineraliteit. De smaak is strakdroog, maar sappig en soepel en de afdronk heerlijk lang. Topwijn bij oesters en andere schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, sushi en sashimi, lichte gerechten met kip en jonge witte kazen zoals bijvoorbeeld geitenkaas.
  • Viognier Intelligence – Pays d’Oc – Frankrijk
    Deze Viognier heeft een goudgele kleur, typerende aroma’s van perzik, abrikoos en acaciabloesem. In de mond goed geconcentreerd en vettig. Schoolvoorbeeld van viognier.
    Dit familie domein van 23 ha ligt in het hart van de Minervois, op arme kalkhoudende kleibodems. De jonge René-Henry Guéry is wijnbouwer in hart en nieren. Naast de klassieke Minervois worden een aantal opmerkelijke Vin de pays gemaakt. De haast altijd aanwezige wind speelt hier een bepalende rol in het terroir. Deze komt ofwel van over zee (de Marin, vocht en koelte), of uit het Oosten (de Cers, droog en warm). Ze halen hier het maximum uit de druiven door ondermeer een milieuvriendelijke wijnbouw en een nachtelijke pluk voor de witte druiven.
  • Balthazar Fry Pinot Gris
    Bleekgeel van kleur, een spannende mix van florale, fruitige (peer) en kruidige aroma’s die omlijst wordt door een licht rokerige touch en eenvleugje hout. De rijke smaak heeft een zekere romigheid en kent een lange afdronk. In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, dewijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt dezevende generatie de tradities levend gecombineerdmet een hedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefdwordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol met de nadruk op elegantie.
    In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Balthasar Fry heeft 33 hectare aan wijngaarden. Nergens anders presenteert een Pinot Gris zich zo rijk en compleet als in de Elzas. Een Pinot Gris d’Alsace kan op verschillende temperaturen worden geschonken. Hoe kouder, des te lichter en strakker hij smaakt. Minder fris geserveerd maakt de wijn rijker en ronder. Bleekgeel van kleur, een spannende mix van florale, fruitige (peer) en kruidige aroma’s die omlijst wordt door een licht rokerige touch en eenvleugje hout. De rijke smaak heeft een zekere romigheid en kent een lange afdronk.
  • La Bottiere Touraine sauvignon blanc
    Deze wijn is fris en fruitig van de gebruikte Sauvignon Blanc druiven. De wijnmaker heeft een methode toegepast om de wijn ook met romigheid meete geven. Fris met een volle smaak dus.
    Sinds 1885 zwaait de Bourgrier familie de scepter waar bij inmiddels de 6e generatie dit fantastische domein beheert.Het begon allemaal in 1885 toen Achille Guenault-Cousin het het “Plateaudes Hauts Lieux” ontdekte in de regio Touraine, inde stad Saint Georges sur Cher. Een passie werd geboren voor dit Terroir en voor het potentieel van zijn wijnen. Hij is nooit weggegaan en creëerde het “Domaine GUENAULT”. Sindsdien hebben verschillende generaties meegewerkt aan de ontwikkeling en bekendheid van de terroirs en benamingen op deze grote wijngaard in de Loire-vallei: Maria Guenault, Maurice Bougrier en Jean-Claude Bougrier, 4e generatie hebben dit voortgezet. Sinds zijn komst in 1988 heeft Noël BOUGRIER, vijfde generatie, een nieuwe dimensie gegeven aan het familie huis. Allereerst heeft hij het mogelijk gemaakt om de droom van de vorige generaties te verwezenlijken, door uit te breiden tot de hele Loire-vallei van Sancerre tot het “Pays Nantais” met het oprichten van 3 wijnmakerijen: “Les Caves Tourangelles” in de regio Touraine in 1995,” Les Caves de l’Angevine “in Anjou in 2000 en” Les Caves de la Nantaise” in Muscadet in 2008. Deze wijn is fris en fruitig van de gebruikte Sauvignon Blanc druiven. De wijnmaker heeft een methode toegepast om de wijn ook met romigheid mee te geven. Fris met een volle smaak dus!
  • Cafe de Paris brut
    In de neus mooi fris met geuren van appel, limoen en toast. De subtiele mousse geeft een vrolijk beeld in het glas. In de smaak wit fruit met citrus tonen.
    The bistro way of life Bij Café de Paris droom je weg naar de typerende Franse caféetjes en hun bruisende sferen. Naar eenplek waar je vrienden ontmoet aan de bar, je neervlijt in een comfortabele fauteuil of nieuwe mensen leert kennen op het terras. Het merk Café de Paris biedt een diversiteit aan mousserende wijnen met energieke en verfrissende smaken. Te herkennen aan de fijne natuurlijke bubbels, een mooie gouden kleur en een expressieve persoonlijkheid. Het zijn heerlijke dorstlessende wijnen die je graag als aperitief drinkt. Dat Café de Paris het meest geschonken aperitief in Frankrijk is dan ook geen verassing. Het idee om een licht bubbelend en verfrissende wijn te ontwikkelen ontstond in Parijs, als eerbetoon aan deze mooie stad waar in alle caféetjes iedere dag weer een mooi glas mousserende wijn geschonken wordt. Vandaag de dag zijn de mousserende wijnen van Café de Paris niet weg te denken uit het straatbeeld en behoort het tot de 10 best verkochte Franse mousserende wijnmerken wereldwijd. Café de Paris draait om momenten delen, samenkomenmet vrienden, collega’s of familie, successen vieren of om eens lekker te relaxen. Het maakt niet uit hoe laat het is, wat voor weer het is, eris altijd een goed moment om een glas Café de Paris te drinken. Samen creëren we mooie momenten.Open een fles Café de Paris en laat het gevoel en vreugde van Parijse cafés om je heen schitteren. Santé!
  • De M de Madrague 2020
    Domaine de la Madrague is een klein paradijs in het zuiden van Frankrijk. De 20 hectare aan wijngaarden strekken zich uit over de gemeenten La Croix Valmer en Gassin en liggen direct aan de stranden van de Gigaro: één van de mooiste kustlijnen in de omgeving van Saint-Tropez.
    Iedereen die naar het strand van de Gigaro gaat, passeert de mooie laan met palmbomen, die dwars door de wijngaarden loopt en het mediterrane landschap met de azuurblauwe zee verbindt. De unieke en exclusieve locatie van Domaine de la Madrague maakt dat het een populaire bestemming is voor kunstenaars en wijnliefhebbers van over de hele wereld. Sinds 2007 is het domein eigendom van de familie Zodo, die zich sinds die tijd toelegt op het produceren van biologische wijnen. De grond is zuiver en er wordt geoogst met trekpaarden. De vogels en vlinders zijn weer teruggekeerd naar dit stukje paradijs. De filosofie van het bedrijf is dat wat we drinken gezond en goed moet zijn en dat wat goed is voor onze gezondheid ook goed voor de natuur is. Brigitte Bardot zong er een prachtig chanson over.
    Hier een video over madrague.

Het proefpakket ROOD bevat:

  • Le Chemin de Geants Merlot, Languedoc
    Rijp, sappig en soepel met aroma’s van pruimen, cassis, chocolade en een hint van specerijen. Lekker bij taco’s met pulled pork, Parmigiana van aubergines, vegetarische burger van paddenstoelen en een cheese burger met blauwe kaas.
  • Chateau des Jacques Morgon
    Complex en robuust met kersen, aalbessen en vanille.
    De Morgon ligt net boven Brouilly, oostelijk van Regnié. De bodem bestaat er uit graniet en leisteen. De Morgon Château des Lumière is een samenstelling van wijnen van drie eigen percelen rond het domein. Maison Louis Jadot vergist elke oogst afzonderlijk gedurende 12 tot 20 dagen op eiken waarna lagering op houten vaten plaatsvindt. Na de assemblage zijn in deze kersenrode wijn aroma’s van walnoot waarneembaar, geurt en smaakt hij stevig naar rijpe frambozen en aardbeien en bezit de wijn ondanks zijn kracht zijdezachte tannines die een flesrijping van 8 tot 10 jaar mogelijk maken.
    Jong gedronken is deze Morgon fantastisch bij pasta’s en lichte vlees. Een gerijpt exemplaar verrijkt wildgerechten en lamsvlees. Het Château, dat voorheen nog bekend stond als Het Kasteel de Bellevue, is door Jadot vernoemd naar de familie Lumière die hier in het verleden woonde. De gebroeders Louis en Auguste Lumière schreven geschiedenis toen zij als zoon van een fabrikant van fotoapparatuur in 1895 hun zelf ontwikkelde cinematograaf te Mâcon demonstreerden. Dit was ‘s werelds eerste filmcamera én projector ineen.
  • Vinhas velhas Tinto – Alentejo – portugal
    Deze zachte rode wijn is gemaakt uit een blend van druifrassen. De druiventrossen worden afzonderlijk gevinifieerd in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks om de versheid van het fruit en de individuele smaken en aroma’s te behouden. Na de fermentatie volgt de malolactische gisting. Een deel rijpt, gedurende 6 maanden, op Franse eiken vaten en het andere deel rijpt in roestvrijstalen vaten tot het bottelen.
    Over het wijnhuis Paulo Laureano is één van de meest bekende Portugese wijnmakers en een verwijzing van de wijnen in de Alentejo. Volgens Paulo heeft de streek Alentejo de ideale wijnbouwomstandigheden qua klimaat en bodem, die veelal bestaat uit graniet en leem. Hij gebruikt enkel autochtone druivenrassen met unieke eigenschappen en een lange historie en traditie rond wijn. De lage rendementen en de speciale druivenrassen produceren ronde, zachte en evenwichtige wijnen die over de hele wereld goed in de smaak vallen.
  • Dona Maria Tinto
    Rode bessen domineren het bouquet met een vleugje van overrijpe pruimen. De rijke, fruitige smaak afgerond met een vleugje hout is fraai gestructureerd en heeft een lange afdronk. Als belangrijkste druivensoort is de tempranillo gebruikt die in deze streek aragonez wordt genoemd. Boven de Algarve ligt de provincie Alentejo. Op het prachtige wijndomein Dona Maria werkt men volgens de modernste technologie maar daarnaast ook nog volgens de oude methode om de druiven met voeten te treden.
  • Cordier Laudun Cotes du Rhone
    Rood met paarse reflexen. Bouquet en smaak hebben een fruitige (bessen) twist met diepe, kruidige tonen, Sluit de ogen en je zintuigen voeren je naar de zonovergoten terassen en langs de oevers van de Rhône. Sinds de oprichting door Désiré Cordier, zet Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. Waarden die Cordier tot op de dag van vandaag inspireren met toewijding op elk niveau met altijd de consument in gedachten.
    De wijngaarden van Laudun strekken zich uit over 3 gemeenten; Laudun, Saint-Victor-la-Coste en Tresques in het departement Gard. Laudun ligt iets ten noordwesten van Tavel en Lirac, ten zuidwesten van Orange en op de rechter Rhône oever. Op de 264 meter hoge heuvel die Laudun van Bagnols-sur-Cèze scheidt, heeft een kamp gelegen van Ceasar gelegen. En waar de Romeinen neerstreken, was wijn nooit ver weg. Sindsdien maakt men er op zand- en kalkhoudende percelen witte wijn en op de terroir met klei en grote rivierstenen de rode wijnen. Sinds de oprichting van Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en honger naar ontdekking. waarden die Cordier tot op de dag van vandaag inspireren. het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengt: zorgen voor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten. Deze Laudun past fraai in die visie. Proefnotities: rood met paarse reflexen. Bouquet en smaak hebben een fruitige (bessen) twist met diepe, kruidige tonen. Sluit de ogen en je zintuigen voeren je naar de zonovergoten terassen langs de oevers van de Rhône.
  • Pinot Noir Domaine de Valmoissine
    De Valmoissine is soepeler en zachter van smaak en geur dan de rode Bourgogne.
    Serveert U hem licht gekoeld als begeleider van een mooi visgerecht of op circa 18°C bij een mooi vleesgerecht of een stukje Nederlandse kaas. Pinot Noir druiven. Hier een video over domaine de Valmoissine.