Meteen naar de inhoud
Houd me op de hoogte Wijnpreuvenement.nl is gesloten.
De winkel gaat in november weer open voor najaarsverkopen.
Indien u bij ons bekend bent, ontvangt u automatisch een persoonlijke uitnodiging.
Mocht u graag "vriend" worden, klik dan op de 'houd me op de hoogte'-link rechts boven.

Barbera ‘Visconte’ , Cantina del Ciabot

13,80

Verkocht per 6 flessen

Artikelnummer: H12RH Categorieën: , Tags: ,

Wijnhuis

In Noordwest Italië, tussen Turijn en Genua ligt, aan de voet van de Alpen de beroemde wijnstreek Piëmonte. Piëmonte betekent letterlijk vertaald, “aan de voet van de bergen”. Dit gebied, met een landklimaat, levert voornamelijk rode wijnen van de druivenrassen Dolcetto, Barbera en Nebbiolo.

Cantina del Ciabot is gevestigd in het plaatsje Farigliano in Piëmonte en is opgericht in 1896. Inmiddels staat de 4e generatie van de familie Fia aan het roer. Zij bezitten eigen wijngaarden van Doglianese tot Roero. Ciabot betekent schuur in het Italiaans. Deze schuurtjes werden vroeger gebruikt door de wijnboeren in de regio als opslagplaats voor hun gereedschap.

De Barbera-druiven voor deze rode wijn, zijn afkomstig van wijngaarden die in het Piëmonte gebied liggen. De bodem is voornamelijk kalkhoudende klei. De druiven worden in de eerste helft van oktober geplukt, waarna ze zacht worden geperst. Vergisting en inweking van de druiven gedurende 7/8 dagen op een gecontroleerde temperatuur. De most wordt twee keer per dag overgepompt, om zo meer kleur en aroma’s in de wijn te krijgen. De malolactische gisting vindt aan het einde van de winter plaats. Alvorens hij wordt gebotteld, rust de wijn in grote en kleine eiken houten vaten.

Smaaktypering

De Barbera Visconte is een volle robijnrode wijn met fijn rood fruit, mooie zuurgraad en zachte tannines.

Wijn spijs combinatie

Serveer hem bij geroosterde vleesgerechten, wild en sterk smakende kazen.

Druivensoorten

Barbera.