Meteen naar de inhoud
Houd me op de hoogte Wijnpreuvenement.nl is gesloten.
De winkel gaat in november weer open voor najaarsverkopen.
Indien u bij ons bekend bent, ontvangt u automatisch een persoonlijke uitnodiging.
Mocht u graag "vriend" worden, klik dan op de 'houd me op de hoogte'-link rechts boven.

Campillo Blanco Rioja

10,95

Verkocht per 6 flessen

Artikelnummer: H19WH Categorieën: , Tags: ,

Wijnhuis
Bodega Campillo is een recente nieuwkomer in de Riojastreek. Officieel startte dit bedrijf in 1990. De eigenaar van deze werkelijk fantastische bodega is Julio Faustino van de beroemde gelijknamige Riojaproducent die hier zijn eigen wijn maakt volgens persoonlijke opvattingen en met de duidelijke intentie om dit op kleinschalige wijze te doen. De naam is ontleend aan de eerste wijngaard van zijn grootvader.

Toen Julio Faustino zijn Bodegas Campillo startte, begon hij alleen maar met rode wijn. Dat is in de Rioja uiteraard het meest voor de hand liggend.

Maar na enkele jaren wilde hij een nieuwe uitdaging. Hij liet zich voor het maken van een witte wijn niet alleen leiden door de ideeën van de wijnmakers in de Bourgogne, die in de loop der eeuwen al bewezen hebben hoe ze de mooiste witte wijnen van de wereld moeten maken, maar hij ging er zelfs nieuwe eikenhouten fusten kopen.

Zoals men op de dag van vandaag in de Bourgogne ook nog steeds met de allerhoogwaardigste witte wijn doet, laat Julio zijn witte wijnen gisten in nieuwe eikenhouten vaten uit de Allier, het gebied dat net ten westen van de Côte Chalonnaise ligt. Deze fusten hebben een inhoud van 225 liter. Deze wijn rijpt niet alleen in deze fusten. Hij gist er ook in.

Daardoor vermengen zich tijdens de gisting de aroma’s van de Viura-druif met die van het eikenhout. Bovendien, en dat is helemaal al nieuw in de Rioja, voegt hij aan de Viura-druiven Chardonnay-druiven toe.

Smaaktypering
Zo ontstaat een zacht smakende, aromarijke goudgele witte wijn.

Wijn spijs combinatie
Als U hem jong wilt drinken, dan is het verstandig om hem goed te koelen en te serveren op circa 7°C. Maar u zult er nog meer van genieten wanneer u de wijn 3 tot zelfs 6 jaar laat rijpen en hem dan serveert op ± 10°C. Zijn smaak zal dan voller en ronder worden en zijn geur rijker zijn.

Druivensoorten
Viura en Chardonnay