Meteen naar de inhoud
Houd me op de hoogte Wijnpreuvenement.nl is gesloten.
De winkel gaat in november weer open voor najaarsverkopen.
Indien u bij ons bekend bent, ontvangt u automatisch een persoonlijke uitnodiging.
Mocht u graag "vriend" worden, klik dan op de 'houd me op de hoogte'-link rechts boven.

Château de Tracy – Pouilly Fumé 375ml

12,95

Verkocht per 6 flessen

Artikelnummer: H04WD Categorieën: , Tags: ,

De wijnen van deze gerenommeerde bezitting behoren tot de beste van deze wijnstreek. De Sauvignon-druif geeft hier een verfijnd, stuivend bouquet en een verrassend krachtige, gestructureerde smaak.
Deze als citrusvruchten geurende wijn, is een perfect aperitief. Hij begeleidt echter ook zeer goed voorgerechten met vis. Serveert U hem op 8 à 10°C.

Sauvignon Blanc

De wijnen van het Château de Tracy behoren al sinds eeuwen tot de meest gereputeerde en meest vooraanstaande gewassen van deze appellation. Dit wijngebied ligt in het departement Nièvre op de rechteroever van de Loire. De wijngaarden van Tracy liggen op de hellingen van het buurtschap Les Loges, waarlangs de Loire stroomt. De bodem is hier kalksteen houdend, deels gemengd met vuursteen (silex).

Zijn naam dankt de wijn aan het feit dat, tegen de tijd dat de Sauvignondruiven rijp zijn, er zich een rookachtige (la Fumée) waas rond de druiven vormt.

De wijngaard wordt milieubewust bewerkt, waardoor onkruid welig tiert en pas later wordt omgeploegd, waardoor minder insecten in de wijngaarden komen.