Meteen naar de inhoud
Houd me op de hoogte Wijnpreuvenement.nl is gesloten.
De winkel gaat in november weer open voor najaarsverkopen.
Indien u bij ons bekend bent, ontvangt u automatisch een persoonlijke uitnodiging.
Mocht u graag "vriend" worden, klik dan op de 'houd me op de hoogte'-link rechts boven.

Grand Ardèche Louis Latour

12,05

Verkocht per 6 flessen

Artikelnummer: H15WH Categorieën: , Tags: ,

Wijnhuis
Maison Louis Latour behoort met zijn meer dan 200-jarig bestaan tot de oudste en meest gerenommeerde Bourgognehuizen. Behalve uit eigen wijngaarden betrekt Latour zijn druiven van wijnboeren waarmee men vaak al generaties lang een band heeft en die de wensen van dit huis maar al te goed kennen. Behalve in de Bourgogne is Latour ook actief in de Ardèche en de Provence, waar men inmiddels uitstekende Chardonnay-, respectievelijk Pinot Noir-wijnen produceert.

De wijngaarden van de Ardèche liggen in het zuiden, tussen de Cevennen en de zuidelijke Rhône, met in het oosten de Vaucluse en het zuiden de Gard. Door de grotere hoogte is het koeler dan in de Rhônevallei, terwijl het in geologisch opzicht sterk geaccidenteerd en moeilijk te bewerken land is. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit kalk en klei. Al sinds mensenheugenis wordt hier wijn verbouwd.

Het consistente klimaat en overvloedige zonneschijn in de Ardèche doet de druiventrossen perfect tot rijping komen, terwijl de droge Mistralwind het risico van rot volledig uitsluit. De Grand Ardèche wordt behandeld alsof hij afkomstig zou zijn uit de Grand Cru wijngaarden in de Côte d’Or. De volrijpe druiven worden geselecteerd en licht geperst alvorens te worden gelagerd in eiken vaten uit de eigen kuiperij van Latour. Na de alcoholische gisting vindt 100% malolactische gisting plaats.

Smaaktypering
Oudere wijnstokken op de beste percelen vormen de basis voor deze fraaie wijn, die net als de grote Bourgognewijnen zijn opvoeding heeft genoten op kleine eiken fusten. Genereus bouquet met exotische aroma’s en een heerlijke volle, nootachtige smaak.

Wijn spijs combinatie
Deze Grand Ardèche serveren bij een fraai visgerecht op zo’n 12 ºC.

Druivensoorten
Chardonnay.